knapp_byggoanlaggning Läs mer om Bygg och Fastighet
knapp_hemovilla Läs mer om Hem och Villa
knapp_inspiration Inspireras av våra tidigare arbeten!
Prefab Logotyp
toppdel1

Senaste nytt

För närvarande har vi flera projekt på gång:

Molnet - med värmeslingorDaniel Wamai Egesa, formgivare vid Prefab Produkter i Malmö AB har tillverkat "Molnet" i vit terrazzo (cement och vit marmorkross med värmeslingor) i samarbete med konstnären Lena Ignestam.

Ide`och projektbeskrivning: ”Molnet landar” utgör en kontrast till den befintliga miljön, som är hårddragen och rätvinklad. Tanken bakom är att erbjuda en varm mötesplats som mjukar upp tillvaron. Skulpturen ska fungera som något man kan luta sig mot, sitta på, stå och hänga mot, stryka händerna över. Eftersom den alltid kommer att vara kroppstempererad, så kan man även söka en smula värme från den. En taktil skulptur som i sitt formspråk och mjuka kropp refererar till barnslighet, men också sinnlighet.

Skulpturen Molnet landar invigdes den 19 augusti vid Väskolan, Kristanstad.

Uppdragsgivare: Statens Konstråd
Lena Ignestams hemsida om Molnet: Molnet landarSittskulpturer - med fiberoptikVi tillverkar 5 stycken specialbeställda sittskulpturer till Malmö Stad med fiberoptik och yttersida av cement och krossat glas. Skulpturerna är 6 meter långa och ska stå nära ingången till Cityterminalen vid Malmö Station.

Uppdragsgivare: Malmö Stad (läs mer - klicka här)Nya trappor till Lunds Brandstation.

Under juli och augusti månad monterar vi trappor till Lunds gamla brandstation, som byggts om till lägenheter.Spiraltrappor
I mars månad avslutade vi ett arbete med 14 våningar spiraltrappor till flerfamiljshus i Simrishamn. Den färdiga produkten är betongtrappor med terrazzosteg.

Uppdragsgivare: Peab i Simrishamn.

 


adress